Zonnepanelen reinigen

Ga voor professioneel schoon

Zonnepanelen Reinigen

Om onze huizen te verduurzamen, schaffen steeds meer Nederlanders zonnepanelen aan. Je koopt de panelen en laat ze op je dak leggen. Een hele aankoop en ook een klus om ze het dak op te krijgen, maar eenmaal daar kun je met een gerust hart energie opwekken. Maar… wat doe je wanneer je panelen opeens onder de vogelpoep, boomaanslag, fijn stof, roetdelen rond snelwegen en industriegebieden, algenaanslag bij bosrijke gebieden of atmosferische vervuiling zitten ?

Hardnekkig vuil kan immers het rendement van je zonnepanelen verlagen. Onderzoek van het ECN (Energie-onderzoek Centrum Nederland) wijst uit dat vervuiling zorgt voor een gemiddeld opbrengstverlies per jaar van 3 à 4% en langs de snelweg tot zelf 10%

En bovendien zal een regenbui meestal niet voldoende zijn om het vuil weg te spoelen. ‘De regen haalt het stof wel grotendeels weg, maar vogelpoep en andere hardnekkig vervuiling blijft zitten.

Zo houd je je zonnepanelen schoon

 

  • Het water dat je gebruikt voor de schoonmaak mag bovendien geen kalk bevatten. Osmosewater is gedemineraliseerd water in haar puurste vorm en wat door een speciaal filterproces volledig ontdaan van alle kalk en andere mineralen. Osmosewater is daardoor erg geschikt om de zonnepanelen te reinigen en voorkomt dat u kalkstrepen op uw zonnestroominstallatie krijgt.
  • Daarnaast gebruik je liever geen schoonmaakmiddel voor het reinigen van de panelen. Dit kan opnieuw de energieverwekkers aantasten. Enkel (osmose)water is voldoende om ze goed schoon te maken.
  • Gebruik geen hogedrukspuit, aangezien deze het glas en de kabels van de panelen kan beschadigen.

Zonnepanelen reinigen

Pro Cleaning Hardenberg is perfect uitgerust voor het professioneel reinigen van zonnepanelen op locatie.  

Wij bekijken de situatie en geven u graag meer inzicht in kosten en aantal periodes voor het reinigen van uw zonnepanelen.

Sleep om het voor- en na werkzaamheden te bekijken