Natuursteen

Pro Cleaning Hardenberg kan uw terras een preventieve reiniging behandeling geven zodat u gemakkelijker uw natuursteen terras kunt onderhouden met water en een schrobbeurt.

Tip: gebruik niet te veel water.

Het kan de natuursteen beschadigen en kleine putjes veroorzaken doordat het in kapotte voegen dringt. Meestal volstaat zuiver water. Gebruik je toch zeep, kies dan voor natuurlijke varianten zoals driehoekzeep of groene zeep. Gebruik niet te veel zeep. Ze laten een vetlaagje achter op de terrastegels waardoor deze glad kunnen worden. Spoelen met schoon water is ons dringende advies.

Voor licht vervuilde natuursteen is onze hogedrukreiniging een ideale oplossing. Verder is het ook belangrijk om te werken onder de juiste druk.

Bij een te hoge waterdruk beschadig je de toplaag en voegen wat resulteert in een beschadigd terras. De oneffenheden die hierdoor ontstaan zullen nadien nog meer gevoelig zijn voor vuilophoping. Wij adviseren het terras te laten reinigen door Pro Cleaning Hardenberg om schade te voorkomen en voor het beste resultaat.

 

Chemisch reinigen van een terras in natuursteen

Is uw natuursteen terras ernstig vervuild en helpen bovenstaande methodes niet? Dan kan het chemisch schoonmaken van je terrastegels een mogelijkheid zijn. Bij gebruik van chemische producten voor het schoonmaken van natuursteen is waakzaamheid geboden. Het is belangrijk dat de juiste producten gekozen worden welke passen bij de eigenschappen van de natuursteen. Zo worden beter geen agressieve zuren of alkalische schoonmaakmiddelen met chloor, anti-kal en azijn gebruikt. Vooral hardsteen en kalksteen zijn daar gevoelig voor.

Wij ontzorgen u bij het natuursteen terras reinigen

Er bestaan verschillende soorten natuursteen. Elk type heeft een eigen onderhoud nodig, afhankelijk van de hardheid en samenstelling. Bovendien is het belangrijk om de juiste producten te gebruiken om beschadiging aan je natuursteen terras te voorkomen. Het onderhouden en reinigen van terrastegels in natuursteen laat je dan ook beter over Pro Cleaning Hardenberg. Neem vrijblijvend contact met ons op.

Professionele hogedrukreiniging bij lichte verontreiniging

Preventieve behandeling na het reinigen

Hou je terras in natuursteen ook na het reinigen schoon. Wij raden aan om poreuze steensoorten, zoals arduin door ons te impregneren. Dat betekent dat je water- en oliewerende producten aanbrengt op de terrastegels. Impregneren beschermt natuursteen terrastegels tegen vlekken en vocht, vertraagt erosie en houdt de steen kleurvast. Om een blijvende werking te garanderen moet deze behandeling na verloop van tijd worden herhaalt.

Nadat wij de natuursteen tegels hebben geimpregneerd kunt u het natuursteen terras reinigen met water en zeep. Neutrale synthetische zepen reinigen natuursteen zonder te voeden. Doordat deze zepen de voegen kunnen aantasten, is het belangrijk om met zuiver water te spoelen. Natuurlijke zepen voeden natuursteen terrastegels. Alleen laten ze een laagje achter dat u het best verwijdert met schoon water na te spoelen.